Südlich von Linköping liegt Löt Ryttargård, eine ortsansässige Hofkäserei, in der aus hofeigener Ziegenmilch natürliche Meiereiprodukte der Region Östergötland produziert werden.
Bei der Herstellung achten wir auf Details und traditionelles Handwerk und bewahren dadurch den einzigartigen Geschmack. Unsere Produkte finden Sie in ausgewählten Geschäften und Restaurants, aber auch in unserem eigenen Hofladen. Auf dem Hof gibt es über 90 frei weidende Ziegen, die jederzeit die Möglichkeit haben, sich nach eigenem Wunsch draußen aufzuhalten. Alle unsere Ziegen haben Namen, die meistens die Persönlichkeit der einzelnen Tiere beschreiben. Wir produzieren sehr sorgfältig auf qualitativ hohem Niveau und arbeiten mit ständigen Eigenkontrollen im Rahmen der HACCP-Prinzipien (EG-Verordnung über Lebensmittelhygiene).
Herzlich willkommen in der Löt Hofkäserei!
Vi exporterar produkter till NOMA, en restaurang i Köpenhamn, Danmark. Restaurangen räknas som värdens bästa!
Vi levererar även till Operakällaren, Mathias Dahlgren Grand hotell, Berns Bistro & Bar. Bland dessa namn kan man bland annat finna 2 stjärnor i 2015 Guide Michelin Nordic cities och Internationell mästarklass i White guide.
Samtliga av våra produkter finns till försäljning i vår gårdsbutik. Här finns även andra lokalt producerade produkter som marmelad, tvål och presentartiklar.
Vid ett besök i gårdsbutiken, ring gärna innan!
Löt Gårdsmejeri har tilldelats priset som Årets Mathjälte 2016. Motivering: "Småskalig, hantverksmässig tillverkning som skapar helt unika ostar med hög kvalité och stor bredd och djup i smakerna." "Deras hembygdssmör i är i Nobelklass." Priset delas ut av magasinet Lantliv Mat&Vin och överlämnades i Operakällarens matsal.
Nu levererar vi vårt Hembygdssmör från Gammalkil till Magnus Johansson Bageri & Konditori i Stockholm. Magnus Johansson ansvarar sedan 2002 för desserten under Nobelbanketten!
Where does the local food go? During yesterday's seminar on the topic, we showed, among other things film from the Pasture Farm dairy that shows how the "retired Express" takes the butter from Gammalkil to Michelin Restaurant in Copenhagen. Initially trouble finding transport solutions for our award-winning butter cow cream and goat milk, it would cost us a euro pallet space for about 3500 SEK, the end was that we got retirees to purchase a a ticket to Copenhagen to deliver the butter to Restaurangen NOMA, which is classed as the world's best restaurang! see and share with you Paradise farm and butter adventure.