Hårda ostar

Ostar med relativt låg vattenhalt av parmesantyp. Hållbarhet 5-8 år.

 

img_8555.jpg

Drottning Omma

Av getmjölk tillverkar vi en fast ost som är färdig från 2 år och som kan lagras upp till 8 år beroende på önskemål beträffande fyllighet och smak. Drottning Omma kan påminna om hård Pecarinoost.

Kan skickas med post

1-img_6891.jpg

Sankta Birgitta

Av getmjölk tillverkar vi en fast ost som är färdig från 9 månader och som kan lagras upp till 3-4 år beroende på önskemål beträffande fyllighet och smak. Sankta Birgitta har hårdhet jämförbar med Västerbottenost och är täckt med svart vax.

Kan skickas med post

img_8551.jpg

Sankta Birgitta Blå

Av getmjölk tillverkar vi en fast ost med blått mögel som är färdig från 9 månader och som kan lagras upp till 3-4 år beroende på önskemål beträffande fyllighet och smak. Sankta Birgitta Blå har hårdhet jämförbar med Västerbottenost och är täckt med grönt vax.

Kan skickas med post

1-img_6745.jpg

Svíþjóð hård ricotta stark

Av getmjölk tillverkar vi en fast ost som är färdig från 1 år och som kan lagras upp till 8 år beroende på önskemål beträffande fyllighet och smak. Svíþjóð hård ricotta stark är en hård rivost med smak utöver det vanliga. Svíþjóð (Svithjod) är det fornnordiska namnet på Sverige.

Kan skickas med post