• gard.jpg
  • hardost.jpg
  • get.jpg
  • katt.jpg
  • get_killing.jpg
  • killing.jpg

Löt Gårdsmejeri

Located just south of Linköping, Löt Ryttargård is a dairy farm that combines the purity of Swedish nature with decades of experience to produce the highest quality dairy products using milk from the farms own goats.

Our unique cheese are made using small-scale, artisanal production and can be found in stores, restaurants, as well as our shop on the farm. The farm has around seventy freely grazing goats who have the freedom to choose if they spend their days in our expansive pasture or out in the nearby woods, though of course they can always seek shelter from the rain in our barn. All of our goats have their own names chosen to match their personality, and we know that the first step in making cheese that we love is giving love to our animals. Our production involves rigorous quality control and we hold ourselves to the highest ecological standards.

Welcome to Löts Gårdsmejeri!

Mästarklass

Vi exporterar produkter till NOMA, en restaurang i Köpenhamn, Danmark. Restaurangen räknas som värdens bästa! 

Vi levererar även till Operakällaren, Mathias Dahlgren Grand hotell, Berns Bistro & Bar. Bland dessa namn kan man bland annat finna 2 stjärnor i 2015 Guide Michelin Nordic cities och Internationell mästarklass i White guide.

 

Gårdsförsäljning

Samtliga av våra produkter finns till försäljning i vår gårdsbutik. Här finns även andra lokalt producerade produkter som marmelad, tvål och presentartiklar.
Vid ett besök i gårdsbutiken, ring gärna innan! 

 

Årets mathjälte 2016

Löt Gårdsmejeri har tilldelats priset som Årets Mathjälte 2016. Motivering: "Småskalig, hantverksmässig tillverkning som skapar helt unika ostar med hög kvalité och stor bredd och djup i smakerna." "Deras hembygdssmör i är i Nobelklass." Priset delas ut av magasinet Lantliv Mat&Vin och överlämnades i Operakällarens matsal.

Nobelklass

Nu levererar vi vårt Hembygdssmör från Gammalkil till Magnus Johansson Bageri & Konditori i Stockholm. Magnus Johansson ansvarar sedan 2002 för desserten under Nobelbanketten! 

 

Vreta Kluster

Where does the local food go? During yesterday's seminar on the topic, we showed, among other things film from the Pasture Farm dairy that shows how the "retired Express" takes the butter from Gammalkil to Michelin Restaurant in Copenhagen. Initially trouble finding transport solutions for our award-winning butter cow cream and goat milk, it would cost us a euro pallet space for about 3500 SEK, the end was that we got retirees to purchase a a ticket to Copenhagen to deliver the butter to Restaurangen NOMA, which is classed as the world's best restaurang! see and share with you Paradise farm and butter adventure.

 

Kunder och partners

  • ostgotamat.png
  • regmatkult.png
  • sveriges_gardsmejerister.jpg
  • eldrimner.png
  • skyltide.png
  • banner_140x165.png
  • gustad.png
  • himmelsby.png